EUROLYGA 2023

Kiek Lietuvoje kainuoja bilietai į krepšinio ir futbolo rungtynes – skirtumai nemenki

Į krepšinio arenas Lietuvoje ateina gerokai daugiau žmonių negu į futbolo stadionus. Įtakos neturi net tai, kad bilietai į Lietuvos krepšinio lygos rungtynes kainuoja daugiau negu į futbolo A lygos mačus.

LKL dvikova: Kauno „Žalgiris“ prieš Vilniaus „Rytą“<br>R.Vilkelio nuotr.
LKL dvikova: Kauno „Žalgiris“ prieš Vilniaus „Rytą“<br>R.Vilkelio nuotr.
LKL dvikova: Kauno „Žalgiris“ prieš Vilniaus „Rytą“<br>R.Vilkelio nuotr.
LKL dvikova: Kauno „Žalgiris“ prieš Vilniaus „Rytą“<br>R.Vilkelio nuotr.
LKL dvikova: Kauno „Žalgiris“ prieš Vilniaus „Rytą“<br>G.Bitvinsko nuotr.
LKL dvikova: Kauno „Žalgiris“ prieš Vilniaus „Rytą“<br>G.Bitvinsko nuotr.
LKL dvikova: Kauno „Žalgiris“ prieš Vilniaus „Rytą“
LKL dvikova: Kauno „Žalgiris“ prieš Vilniaus „Rytą“
LKL dvikova: Kauno „Žalgiris“ prieš Vilniaus „Rytą“
LKL dvikova: Kauno „Žalgiris“ prieš Vilniaus „Rytą“
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 11, 2024, 12:37 PM

Krepšinis

Savaitgalį prasideda Lietuvos krepšinio lygos (LKL) atkrintamosiose varžybos. Per kelias dienas ketvirtfinalio rungtynes priims aštuoni arba devyni miestai.

Nors Kėdainių komanda į atkrintamąsias varžybas nepateko, šis miestas taip pat dar neatsisveikino su didžiuoju krepšiniu. Sekmadienį Kėdainiuose ketvirtfinalio varžovus „Mažeikius“ priims populiariausias šalies klubas Kauno „Žalgiris“, ir būtent Kėdainiuose ketvirtfinalio rungtynių bilietai parduodami pigiausiai. Jie kainuoja 8 eurus.

Pagal kainą su Kėdainiais konkuruoja Jonava. „Jonavos“ klubas, ketvirtfinalyje laukiantis Vilniaus „Ryto“ krepšininkų, parduoda dviejų kategorijų bilietus, kurie kainuoja 8 ir 12 eurų.

Keliuose kituose miestuose pigiausių ketvirtfinalio bilietų kaina panaši. Utenos „Juventus“ parduoda vienos kategorijos bilietus po 10 eurų, Panevėžio „Lietkabelio“ bilietai kainuoja nuo 9 iki 25 eurų, Klaipėdos „Neptūno“ – 10 ir 20 eurų, Vilniaus „Wolves“ – nuo 11 iki 22 eurų (visų bilietų kainos – suaugusiems be nuolaidų).

Truputį daugiau kainuoja „Ryto“ bilietai. Šis Vilniaus klubas parduoda 12,32 euro kainuojančius bilietus į stovimas vietas. Tuo tarpu bilietų į sėdimas vietas kaina – nuo 15,32 iki 32,52 euro.

Už pigiausius bilietus daugiausiai turi sumokėti tie, kurie nori patekti į Telšių areną ir pamatyti „Mažeikių“ klubo rengiamas rungtynes su „Žalgiriu“. Bilietai į šias rungtynes kainuoja 19, 25 ir 40 eurų.

Aukščiau nepaminėti bilietai į vietas šalia aikštės. „Neptūnas“ juos parduoda už 36 eurus, „Rytas“ – už 77,97 euro, „Wolves“ – už 99 ir 199 eurus.

Beje, abi Vilniaus komandos ketvirtfinalio rungtynes namie žais tą pačią dieną. „Wolves“ svečius priims Ozo gatvėje esančioje didžiojoje arenoje, „Rytas“ – mažesniojoje šio klubo arenoje („Jeep“ arenoje).

Futbolas

Patekti į futbolo stadioną galima išleidus mažiau pinigų. Daugumos A lygos klubų bilietai nekainuoja nė dešimties eurų, o kai kur už dešimt eurų į rungtynes galima nueiti dviese.

A lygos debiutantas Vilniaus „Transinvest“ klubas, rungtynes rengiantis Širvintų stadione, sirgalius įleidžia nemokamai.

Dauguma kitų klubų parduoda vienos kategorijos bilietus su nežymėtomis vietomis. Mažiausiai kainuoja „Panevėžio“ ir Gargždų „Bangos“ bilietai – vos po 5 eurus. Telšių „Džiugas“ bilietus parduoda po 6 eurus, Kauno „Hegelmann“ – po 6,39 euro, „Šiauliai“ ir Alytaus „Dainava“ – po 8 eurus, Vilniaus „Žalgiris“ – po 10 eurų.

Bilietus geriau pirkti iš anksto, nes jų pardavėjai praneša, kad „rungtynių dieną bilietai brangs“.

Kelių kategorijų bilietus parduoda Marijampolės „Sūduva“ ir Kauno „Žalgiris“. Pigiausi „Sūduvos“ bilietai kainuoja 8 eurus, Kauno „Žalgirio“ – 12 eurų. Einantys į Kauno „Žalgirio“ rungtynes už pigiausius bilietus turi sumokėti daugiausiai.

„Sūduva“ ir Kauno „Žalgiris“ prekiauja ir „prabangesniais“ bilietais. Marijampolėje brangiausi bilietai kainuoja 17 eurų, Kaune – 25 eurus.

Beje, nors Kaune buvo atidarytas perstatytas Dariaus ir Girėno stadionas, jame žaidžia tik „Žalgiris“. Tuo tarpu „Hegelmann“ klubas, pernai šiame stadione surengęs kelerias rungtynes, šį sezoną numato varžovus priimi miesto pašonėje esančiame Prezidento Adamkaus VDU sporto centre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.